لیست اختراعات بهاره كاوياني
استفاده از جاذب يكي از روش هاي حذف آرسنيك از آب مي باشد. جاذب اختراع شده علاوه بر ظرفيت جذب بسيار بالا به PH محيط نيز حساسيت ندارد. سيستم هايي كه در آن از جاذب هاي فوق استفاده مي شود بدون نياز به برق و مواد شيميايي براي مدت طولاني قابل استفاده خواهد بود.
اين اختراع دستگاه توليد نانوكلوئيد فلزي به روش انفجار الكتريكي سيم در محيط مايع در مقياس نيمه صنعتي مي باشد (شكل 1) در اين روش با بكارگيري ولتاژ و جريان نسبتا بالا (1000 ولت) ، انفجار الكتريكي سيم و تبديل آن به نانو كلوئيد فلزي و توزيع همزمان آن در داخل مايع انجام مي گردد. در واقع با استفاده از اين فن آوري هر سيم نازك با هر جنسي را مي توان به نانوكلوئيد فلزي تبديل نمود. قابليت يا مزيت اين دستگاه اين است كه از هر مايع غير رسانا براي ايجاد انفجار در آن مي توان استفاده نمود. نحوه كاركرد اين دستگاه و همچنين طرح شماتيك آن در شكل 2 به نمايش گذاشته شده است. همانطور كه بان شد ولتاژ اين دستگاه در حالت بيشينه به 1000 ولت مي رسد. البته قابليت تنظيم ولتاژهاي كمتر نيز وجود دارد. بطور كلي مكانيزم توليد نانو كلوئيد در اين روش اين سات كه جريان الكتريكي بهمراه ولتاژ بسيار بالا وارد سيم نازك شده و موجب انفجار الكتريكي آن و تبديل آن به پلاسما و در نهايت نانو كلوئيد فلزي مي شود. لازم به ذكر است كه توزيع نانو كلوئيدهاي توليد شده در مايع بطور همزمان رخ مي دهد.
آرسنيك از جمله آلاينده هاي شيميايي است كه مي تواند در آب حضور داشته و از طريق آشاميدن وارد بدن انسان ها شده و عوارض بهداشتي و سلامتي خود را ايجاد نمايد. پروژه ارسنيك زدايي از آب چاه شهر اردبيل با آلودگي آرسنيك بالاتر از حد مجاز و رساندن مقدار آرسنيك آن به حد استاندارد با استفاده از روش نانو كاويتاسيون و جاذبهاي آلومينايي تعريف شده است. يك اكسيد كننده قوي ميتواند با تركيبات شيميايي كه در آب وجود دارند واكنش ايجاد نمايد. يكي از جديد ترين روشهاي اكسيداسيون كه در آن به هيچ ماده شيميايي نياز نيست روش كاويتاسيون ميباشد. با ورود آب به راكتورهاي كاويتاسيون و بستر جاذب هاي آلوميناي فعال بعنوان پايه جهت حذف ارسنيك، مقدار آرسنيك موجود در آب به حد استاندارد سازمان استاندارد رسيده است.
موارد یافت شده: 4